”Långtifrån alla vet hur mycket Arbetsförmedlingen gör”

Foto: Sigrid Malmgren

På Arbetsförmedlingen jobbar Malin Pettersson med insatser som ger positiva resultat för de sökande.

I jobbet som arbetsförmedlare är ingen dag den andra lik – men möten med människor är en gemensam nämnare. Det passar Malin Pettersson perfekt, hon är nämligen utbildad beteendevetare.

Hur skulle du beskriva Arbetsförmedlingen som arbetsgivare?
– Här finns alla möjligheter till varierande arbetsuppgifter. Du träffar arbetssökande, är ute på arbetsplatsbesök inför en anställning eller praktik, jobbar kanske i kundmottagningen eller möter någon av de partners vi samarbetar med i olika projekt.

På vilket sätt känner du att ni bidrar till den tuffa arbetsmarknad som många möter?
– Det är inte alla som vet hur omfattande vår verksamhet är. I dag jobbar jag i ett projekt där vi tillsammans med kommunen ska minska ungdomsarbetslösheten i Eskilstuna. I ett annat projekt har vi som målsättning att skapa 150 anställningar för personer med funktionsnedsättning inom Eskilstuna kommun. Jag träffar människor som får chansen att se en framtid med möjligheter, vi har fantastiska insatser som stöttar personer som trodde att de aldrig skulle få ett jobb.

”Med medarbetare som presterar bra får vi ut fler människor i arbete – det är det viktigaste för oss.”

Har du möjlighet att utvecklas i ditt arbete?
– Visar du intresse och motivation finns flera möjligheter till vidareutbildning. Internt kan du gå som chefstrainee på ett annat kontor eller söka vår ettåriga ledarskapsutbildning som sker på 20 procent av din arbetstid. Vill du studera externt, vid sidan av jobbet, kan du få ersättning för litteratur samt göra dina tentor på betald arbetstid. Jag har själv goda erfarenheter då jag läste en kort kurs inom socialrätt vid universitetet. I god dialog med min chef har jag nu sökt vår ledarskapsutbildning som jag hoppas jättemycket på.

”Här finns alla möjligheter till varierande arbetsuppgifter.”

Vad har du lärt dig i arbetet som du inte visste när du började?
– Det är otroligt mycket du måste lära dig och ingen förväntar sig att du ska kunna jobbet direkt. Här finns ett bra introduktionsprogram och du får snabbt jobba med frihet under ansvar. Med medarbetare som presterar bra får vi ut fler människor i arbete – det är det viktigaste för oss.

Text: Erika Strandell

Om Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är en nationell myndighet som finns i hela landet. Våra övergripande mål är att underlätta för arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra och att prioritera stöd till personer som står långt från arbetsmarknaden. Vår drivkraft är att se människor växa och utvecklas.

Läs mer: www.arbetsformedlingen.se

Malin Pettersson

Titel: Arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen i Eskilstuna.

Utbildning: Samhälls- och beteendevetenskap på Örebro universitet, examen 2011.

Vad inspirerar dig? ”Att utveckla och effektivisera saker, det gäller både på jobbet och hemma. Tillsammans med min sambo har jag precis köpt hus och där inspireras jag av både inredning och att plantera i trädgården. Sommarens projekt är att lyckas med vattenmelonerna som vi gett oss på att odla i vårt uterum.”
 

Senaste artiklarna

Samsung

En internationell miljö med innovativa och världsledande produkter. Det är vad som fick Catarina Olander att tacka ja när hon headhuntades ti…  Läs mer

RISE

RISE bidrar till ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv. Forskningsinstitutet tar ett tydligt samhällsansvar, vilket är viktigt för K…  Läs mer

EVRY

Mjuka värden väger tungt på EVRY – Nordens största IT-tjänsteföretag. Tom Clignez fungerar som en brygga mellan användarupplevelsen och den t…  Läs mer

Alfa Laval AB

Efter nio år i IT-branschen började Senan Rasoul på Alfa Laval. Det var möjligheten att använda IT för att bidra till en hållbar värld som lo…  Läs mer