”Vi vill finnas i hundra år till – och det gör vi genom vårt engagemang”

Foto: Phia Bergdahl

Medarbetare som brinner för att hjälpa sina kunder – LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag som skapar framgångsrika småföretagare.

LRF Konsult finns på drygt 130 orter i Sverige och ger rådgivning till över 75 000 kunder inom olika branscher. Med sin lokala närvaro och kompetens är LRF Konsult även det mest anlitade rådgivningsföretaget inom skog och lantbruk. Sedan januari 2017 är Marianne Hennel redovisningskonsult och chef på LRF Konsult i Västervik och Valdemarsvik. Här jobbar hon tillsammans med ekonomer, jurister, fastighetsmäklare och affärsrådgivare.

Varför valde du att jobba på LRF Konsult?
– Jag gillar vad organisationen står för. LRF Konsult värnar om en lokal närvaro och har ett fokus på kundens värde. Vi jobbar nära varandra och hjälps åt. Jag slås varje dag av att det finns ett så stort engagemang hos alla som jobbar här, det är som att det sitter i väggarna. Engagemanget växer för att det finns i organisationen från början.

”Det är prestigelöst och vi hjälps åt”

Hur är det att vara ung chef och hur skulle du beskriva din ledarstil?
– Jag tar mycket hjälp av digitala lösningar i den dagliga verksamheten. Det frigör tid och kan handla om rekrytering eller att attrahera nya kunder via exempelvis Linkedin. Jag är affärsmässig både ur kundens och vårt perspektiv, och är lösningsorienterad – jag gillar att vända och vrida på problem. Ett inkluderande ledarskap är viktigt för mig och jag tror på att ge medarbetarna frihet under ansvar. Ledarskapet blir individanpassat och jag har täta avstämningsmöten med medarbetarna. De digitala lösningarna är ett komplement i ledarskapet och ska inte ersätta de personliga mötena.

Ge exempel på hur ni månar om era medarbetare?
– Engagerade medarbetare är en viktig del av LRF Konsult. Vi firade nyss hundra år och vill finnas i ytterligare hundra och det gör vi genom engagemang som syns och känns. Du är inte ensam i din roll som chef, du kan när som helst diskutera personal- och arbetsmiljörelaterade frågor med chefskollegorna runtom i landet eller med någon av våra HR Business Partners. Våra medarbetare ska må bra och få rätt förutsättningar att växa, därför är även ett stort utbud av internutbildningar en viktig nyckel.

Hur gör ni för att stimulera medarbetarnas kreativitet?
– Vi har ett nära ledarskap som motiverar, coachar och bygger förtroende. LRF Konsult uppmanar alla att komma med förslag på förändringar, det är inte alltid i de stora sakerna den största vinsten finns. Seniora kollegor fungerar ofta som bollplank åt nyare kollegor. För mig är det även viktigt att man som nyanställd känner sig delaktig och får bidra redan från dag ett. På vårt senaste möte hade vi exempelvis två juniora kollegor som delade med sig av ny kunskap som kommer till nytta för kollegorna.

Text: Tina Lindström Carlsson

LRF Konsult

LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med över 75 000 kunder och 1 500 medarbetare på drygt 130 orter. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Vår passion är lokalt entreprenörskap – oavsett bransch. Och vi är stora nog att erbjuda både de senaste molntjänsterna och de bästa experterna. Som konsult hos oss får du en omväxlande och utvecklande roll där du är rådgivare och specialist till våra kunder genom ett unikt tjänsteutbud. Till hjälp har du dina kollegor och ett stort internt nätverk. Hos oss får du alla möjligheter till en spännande karriär formad av dig och din ambition.

Vi söker ständigt nya, ambitiösa medarbetare. Gå in på lrfkonsult.se/karriar och läs mer!

Marianne Hennel

Titel: Kontorschef och redovisningskonsult.

Utbildning (skola och examensår): Ekonomprogrammet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Ledarskapsinspiration: ”Susan Wheelan och Simon Sinek – båda går att lyssna på via Ted Talks.”

Senaste artiklarna

Samsung

En internationell miljö med innovativa och världsledande produkter. Det är vad som fick Catarina Olander att tacka ja när hon headhuntades ti…  Läs mer

RISE

RISE bidrar till ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv. Forskningsinstitutet tar ett tydligt samhällsansvar, vilket är viktigt för K…  Läs mer

EVRY

Mjuka värden väger tungt på EVRY – Nordens största IT-tjänsteföretag. Tom Clignez fungerar som en brygga mellan användarupplevelsen och den t…  Läs mer

Alfa Laval AB

Efter nio år i IT-branschen började Senan Rasoul på Alfa Laval. Det var möjligheten att använda IT för att bidra till en hållbar värld som lo…  Läs mer