IKEA

IKEA

IKEA:s vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna genom att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser som möjligt.

IKEA är ett globalt företag, där det förutom varuhusen runtom i världen också finns en hel del andra verksamheter i framför allt södra Sverige. Det gäller bland annat produktutveckling, IT och kommunikation, till exempel vår katalog och web. IKEA har en stark värdegrund där bland annat enkelhet, kostnadsmedvetenhet, ödmjukhet och viljestyrka är några av ledorden. Att skapa en bättre vardag för de många människorna är IKEAs vision, vilken förverkligas genom affärsidén att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt ska ha råd att köpa dem.

Som arbetsgivare: IKEA ger jordnära, ärliga människor möjlighet att växa, både på ett personligt och ett yrkesmässigt plan.

 

IKEA är ett värderingsstyrt företag med en passion för heminredning. Varje produkt vi skapar ska bidra till ett bättre liv hemma.

 

Det var en gång…
År 1926 föddes en pojke i Småland som skulle sätta tydliga spår i svenska hem. Redan som sjuttonåring grundade han IKEA och 1951 publicerades den första IKEA katalogen. 1958 öppnades det första IKEA-varuhuset i Älmhult. I dag erbjuder IKEA bra heminredningsprodukter till låga priser i 42 länder.

Marknader och huvudkontor
IKEA-varuhus finns i 49 länder. I juli 2018 öppnar IKEA upp sitt första varuhus i Indien och därmed en ny marknad. Huvudkontoret ligger i Leiden, Nederländerna. 

Antal anställda och deras bakgrund
Ca 200 000, varav ca 14 500 i Sverige. IKEA är ett inkluderande och väderingsbaserat företag som rekryterar utifrån person, snarare än CV. IKEA letar efter jordnära personer som har en vilja att lära sig och utvecklas tillsammans med IKEA.