”Förbättrar utsatta barns liv för en del av bolagsvinsten”

Foto: Kristofer Hedlund

När du surfar in på Systembolaget möts du av IT-lösningar från EVRY. På plats hos kund sitter Anders Lennerdahl, vars roll är att utveckla kunden med hjälp av IT.

Som Application Delivery Manager på EVRY sitter Anders Lennerdahl till 100 procent ute hos en av företagets kunder, Systembolaget. Den rollen har han haft sedan 2012, och lockades av möjligheten att få en tät dialog med kunden för att koordinera EVRYs leveranser på plats. En stor del av hans arbetstid går åt till att följa upp beställningar och säkerställa att projekt blir genomförda på rätt sätt i rätt tid.

– Målet är att hela tiden hjälpa vår kund att utvecklas med hjälp av olika IT-tjänster, berättar Anders.

Ett av Nordens största IT-företag
Trots att Anders arbetar på plats på Systembolaget känner han tydligt att han är en del av EVRY. Hos kunden sitter ett kundteam som på olika sätt bidrar till att utveckla Systembolaget. En del arbetar några veckor, andra några månader.

– När det kommer till IT-tjänster har EVRY ett enormt erbjudande. Vi är involverade i väldigt många lösningar som underlättar i samhället. Som ett av Nordens största IT-företag har vi bland annat skapat lösningar som gör det möjligt att ta ut pengar eller boka en biobiljett. Att det går att göra det tack vare EVRY gör mig riktigt stolt.

”En motivationsfaktor för medarbetarna.”

Partner till Operation Smile
Sedan flera år tillbaka stödjer EVRY Operation Smile, en ideell organisation som opererar barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Förra året var Anders en av två utvalda som på arbetstid fick åka till Nicaragua för att hjälpa till på plats.

– Under nio dagar fick jag arbeta tillsammans med operationsteamet, där min uppgift var att ta hand om journalerna. Vi från EVRY åkte med som gäster och väl på plats fanns inga hierarkier utan alla hjälpte till med det man kan.

”Vi är involverade i väldigt många lösningar som underlättar i samhället.”

Varje år får medarbetare på EVRY ansöka om att åka iväg och arbeta på plats med Operation Smile. Många drömmer om att åka men bara två får chansen varje år.

– Att ett företag som EVRY använder en del av sin vinst för att stötta Operation Smile hjälper inte bara barn som behöver hjälp utan är också en stor motivationsfaktor för medarbetarna, avslutar Anders.

Text: Sofie Lundmark

Om EVRY

EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse.

Läs mer: www.evry.com

Anders Lennerdahl

Titel: Applicaton Delivery Manager.

Utbildning: Programmerare, Stockholms universitet, examen 1992.

Mitt bästa karriärråd: Hitta en arbetsgivare där du tillåts att växa och jobba med något du tycker är roligt. Det tog några år för mig att hitta vad jag trivs bäst att jobba med, men på EVRY ges möjligheten att ständigt utvecklas genom att testa olika uppgifter.
 

Senaste från arbetsgivare

EVRY

Som ett av Nordens största IT-tjänsteföretag erbjuder EVRY personlig utveckling och en rad karriärvägar. Gustaf Meland är konsultchefen som s…  Läs mer

EVRY

Användarcentrerad innovation är en del av vardagen på EVRY. Med sina över 10 000 kunder i privat och offentlig sektor är de ett av Nordens st…  Läs mer

Senaste artiklarna

RISE

Olof Mogren använder sin forskning inom deep learning till allt från att förutsäga blodsocker på typ 1-diabetiker till att hjälpa modeföretag…  Läs mer

AB Svensk Exportkredit

SEK hjälper svenska exportörer att vinna fler affärer. Affärsidén är enkel: att låna ut pengar till svenska exportföretag och deras köpare ut…  Läs mer

AB Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit stärker konkurrenskraften hos svensk exportnäring och bidrar till ökad tillväxt och sysselsättning i Sverige. Det var…  Läs mer

Sara Schedin

Tänker du att en dator omöjligt kan utföra din arbetsuppgifter? I så fall är det troligt att du underskattar dagens teknikutveckling. Det menar framtidsforskaren Peter Siljerud som tipsar om hur du ska lokalisera dig i den framtida jobbdjungeln.  Läs mer