”Ledarskapet ska göra att affären utvecklas bättre”

Foto: Felicia Yllenius

Förtroende, stort eget ansvar och en stimulerande arbetsmiljö. Det är viktiga frågor för att få medarbetare att trivas, menar Anitha Thornlund på Samsung Norden.

Anitha Thornlund är chefsjurist och ledare på Samsung Norden. Hon anser att ett av ledarens viktigaste mål är att se till att medarbetaren utvecklas och når sin fulla potential.

Dina tre måsten för ett lyckat ledarskap?
– Det viktigaste av allt är att ge förtroende fullt ut. Att ge individerna rätt att fatta beslut i sina jobb för att de ska nå sin fulla potential. Det är alltid målet. Se till vad olika personer tycker är roligt. Att ha roligt på jobbet och bli sedd är så viktigt, säger Anitha och fortsätter:

– Det andra är ärlighet. Det handlar om att man som chef tar ansvar för att utveckla individer. Stötta och försöka prata om vad var och en kan förbättra, stärka, utveckla eller tänka mer på. Då är man respektfull och mån om varje persons utveckling. Alla är på sin egen resa. Man bör coacha alla till att ta mer och ännu större ansvar i sin roll, även om det kanske innebär att de till slut går vidare till andra större roller och byter team. Det tredje är att man som ledare måste stå för den strategiska blicken. I det ingår att säkra att funktionen är genuint affärsorienterad, jobbar effektivt med alla internt och strävar efter att förenkla i varje steg. Syftet är att få alla att känna sig sant delaktiga i affären och bidra på bästa sätt.

”Vilken chef man än är så bör man vara extremt intresserad av affären.”

Vilken är den största utmaningen med att vara ledare i dag?
– Det är lättrörligt på arbetsmarknaden i dag och därför måste man göra sin avdelning så attraktiv som möjligt. Där har man ett jätteansvar och på så vis är det roligare att vara chef i dag. Det gäller att erbjuda en så stimulerande arbetsplats att man får medarbetare som motiveras och stannar kvar, säger Anitha och fortsätter:

– Jag tror på att ge oerhört stort eget ansvar, frihet och att låta medarbetare hantera frågor och projekt själva i organisationen. Genom beröm, att inte vara kontrollerande och alltid försöka hitta nya utvecklingsmöjligheter får man förhoppningsvis alla att ha roligt på jobbet och vilja stanna kvar.

Vad är viktigast att tänka på?
– Vilken chef man än är så bör man vara extremt intresserad av affären. Man måste ta ansvar för att förstå och förenkla för affären – det går inte att bara tänka ”inom sin avdelning”, då blir det fel. Ledarskap handlar om att förstå den sanna laginsats ett företag är – laget kan bara vinna tillsammans, inte varje spelare eller funktion för sig.

Text: Tina Lindström Carlsson

Samsung

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar.

Läs mer: samsung.com

Anitha Thornlund

Titel: Head of Legal, Compliance & Corporate Affairs Nordic.

Utbildning: Master of Law, Uppsala universitet, examen 1994.

Mina 3 tips på ledarskapsinspiration: ”Harvard Business Review är bra, och alla böcker av Jack Welsh. Sen tycker jag att mentorskap ger väldigt mycket inspiration.”

Senaste från arbetsgivare

Samsung

Hennes intresse för hållbarhets- och samhällsfrågor stärktes i Sverige. Att Samsung är ett innovativt och internationellt varumärke lockade A…  Läs mer

Samsung

En internationell miljö med innovativa och världsledande produkter. Det är vad som fick Catarina Olander att tacka ja när hon headhuntades ti…  Läs mer

Senaste artiklarna

Arbetsförmedlingen

Innovationstakten och ett stort utrymme att driva förändring lockade Carolina Emanuelson och Johan Backström till Arbetsförmedlingens IT-avde…  Läs mer

Essity

Hållbarhet omfattar mycket mer än bara miljö. Ett av Essitys hållbarhetsmål handlar om att förbättra välbefinnandet för 26 miljoner föräldrar…  Läs mer

AB Svensk Exportkredit

Amanda Ask har som uppdrag att finansiera exportaffärer på Svensk Exportkredit. Därmed är hon med och bidrar till att skapa sysselsättning oc…  Läs mer

Trafikverket

En ny kärna för mobilnät som ger uppkopplad infrastruktur, och ett nytt signalsystem för järnvägen i hela EU – Innovation och nytänkande är v…  Läs mer