”Vi vill ha nya vinklar på hur man löser olika problem”

Foto: Felicia Yllenius

På Hemsö är medarbetarnas input väldigt viktig. Här uppmuntrar regionchefen Kristina Rosqvist alla att vara med och utveckla företaget.

Samhällsfastighetsbolaget Hemsl, som grundades 2009, var tidigt på marknaden inom nischen Samhällsfastigheter. Enligt Kristina Rosqvist, regionchef Öst, finns det mycket utrymme för medarbetarna att själva vara med och forma bolaget.

– Här säger ingen: “Så här har vi alltid gjort och kommer alltid att göra”. Istället uppmuntrar vi hela tiden till nya idéer. Vi vill ha nya vinklar på hur man löser olika problem. Om idén fungerar så implementerar vi den i bolaget – om den inte fungerar så testar vi något annat, säger hon och fortsätter:

– Vi har en bra blandning av medarbetare på Hemsö. Vissa har mångårig erfarenhet från andra bolag, medan andra kommer direkt från skolan med nya, spännande synsätt.

Hur stimulerar ni medarbetarnas kreativitet?
– Jag tror att mycket av kreativiteten kommer ur att allt inte är hugget i sten på företaget. Vi har även något vi kallar Samhällsskolan där de som vill får hålla timmeslånga föredrag om vad de jobbar med eller någon specifik fråga. Det är ett perfekt tillfälle att inspireras av varandra.

”Det är viktigt att man är flexibel och öppen för att dela med sig av det man gör.”

Vad är den största utmaningen med att vara ledare i dag?
– Jag är chef över en grupp förvaltare som ofta är ute hos kunder, så för mig kan det ibland vara en utmaning att få tillfälle att sitta ner och prata med medarbetarna. Därför är jag väldigt noga med att vi träffas på kontoret ibland så att vi regelbundet kan uppdatera oss om vad som händer på jobbet. Det är såklart inget tvång, utan jag vill att man ska tycka att det är kul att komma hit och träffa sina kollegor. Vi fikar och skrattar mycket tillsammans.

Vilket råd hade du velat ge dig själv i början av din chefskarriär?
– När jag var ny i chefsrollen trodde jag att jag var tvungen att vara bäst på alla sakfrågor, men i dag vet jag att jag kan göra ett bra jobb utan att vara insatt i alla frågor.

Vilka egenskaper ska man ha för att passa in hos er?
– Det är viktigt att man är flexibel och öppen och kan dela med sig av det man gör. Sedan måste man såklart tycka om att arbeta med människor eftersom jobbet innebär mycket kundkontakt. Man bör också ha en stor dos självständighet och klara av att det händer nya och oväntade saker.

Text: Sara Schedin

Hemsö

Hemsö är ett hållbart fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för samhällsservice. I Hemsös fastigheter bedrivs äldreomsorg, utbildning, vård och annan offentlig verksamhet.

Vägar in: Vi uppskattar genomtänkta förslag på examensarbeten som behandlar ämnet.

Läs mer: hemso.se

Kristina Rosqvist

Titel: Regionchef Öst.

Utbildning: Civilingenjör med inriktning väg och vatten, Kungliga tekniska högskolan, examen 1987.

Nämn ett måste för ett lyckat ledarskap! ”Att vara närvarande. Om någon har en fråga ska jag finnas där, samtidigt som det också är viktigt att vara intresserad av vad medarbetarna jobbar med och hur deras familjer mår.”

Senaste från arbetsgivare

Hemsö

Som trainee på Hemsö har Jennifer Jennerhed på kort tid fått ett stort kontaktnät, spännande utmaningar och en bred överblick över företagets…  Läs mer

Senaste artiklarna

Arbetsförmedlingen

Innovationstakten och ett stort utrymme att driva förändring lockade Carolina Emanuelson och Johan Backström till Arbetsförmedlingens IT-avde…  Läs mer

Essity

Hållbarhet omfattar mycket mer än bara miljö. Ett av Essitys hållbarhetsmål handlar om att förbättra välbefinnandet för 26 miljoner föräldrar…  Läs mer

AB Svensk Exportkredit

Amanda Ask har som uppdrag att finansiera exportaffärer på Svensk Exportkredit. Därmed är hon med och bidrar till att skapa sysselsättning oc…  Läs mer

Trafikverket

En ny kärna för mobilnät som ger uppkopplad infrastruktur, och ett nytt signalsystem för järnvägen i hela EU – Innovation och nytänkande är v…  Läs mer