”Jag är stolt över att min arbetsgivare vill vara med och förändra”

Foto: Kristofer Hedlund

Att få se färdiga byggprojekt och samarbeta med kollegor tycker Arash Mehrnia är roligast med sitt jobb.

Det var under ingenjörsutbildningen som Arash Mehrnia fick kontakt med sin framtida arbetsgivare. Hans examensarbete, med inriktning byggprocess och materialspill, gjorde han i samarbete med JM.

– Slutsatsen av mitt exjobb mynnade ut i vissa åtgärder på JM, vilket kändes väldigt roligt. Samtidigt fick jag en inblick i företaget som gjorde mig mer nyfiken på JM som arbetsgivare.

Arash sökte till JM:s tvååriga traineeprogram som gav honom en chans att testa på olika roller inom företaget.

– Har man inte erfarenhet av branschen sedan tidigare, ger traineeprogrammet dig en chans att bygga en stabil grund. Flera av mina kollegor började sin karriär som trainee och har idag nyckelroller inom företaget, vilket visar att programmet är en bra start på din framtida karriär. Jag blev erbjuden en roll som produktionsledare efter fullgjort program.

Efter två år fick han chansen att utvecklas vidare som projekteringsledare.

Vad är roligast med din roll idag?
– Att jag får ha kontakt med så många olika människor; att få vara med i hela byggprocessen och att få samarbete med kompetenta kollegor – Vi känns lite som en familj!

Det måste vara roligt att se färdiga projekt?
– Verkligen! Jag känner mig stolt när jag ser alla byggprojekt som blir till något betydelsefullt för många människor. Jag har jobbat med flera projekt i området där jag bor och det är alltid lika kul att promenera förbi.

Vad är det bästa med JM som arbetsgivare?
– JM vill förändra en konservativ bransch för att göra både arbetsplatsen och samhället bättre. En satsning är ett kvinnligt traditionellt lärlingsprogram för att attrahera fler kvinnor till hantverkaryrket. JM har som mål att nå 20 procent kvinnliga hantverkare till år 2030. Utöver detta jobbar JM med ekonomiska och miljömässiga hållbarhetsmål.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter inom JM?
– Det finns alltid gehör för att kunna utvecklas på JM. Det finns tydliga karriärvägar och en långsiktig plan för att utvecklas och lära sig mer om både företaget och branschen i stort. Har du ambition och vilja är möjligheterna stora.

Text: Camilla Rindås

JM

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholms området. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare.

Läs mer: www.jm.se

Arash Mehrnia

Titel: Projekteringsledare.

Utbildning: Högskoleingenjör inom byggnadsteknik, KTH, examen 2012.

Vad är det ditt smultronställe i Sverige och varför? ”Vaxholm. Det är en liten flykt från storstaden, bara ett stenkast bort, med en härlig kombination av småstadkänsla och skärgård.”

Senaste från arbetsgivare

JM

JM är ett stort, tryggt och välkänt företag. Det lockade Linn Gergi och Susanne Wacklin till JMs lärlingsprogram för kvinnor – ett prog…  Läs mer

JM

Möjligheterna till personlig utveckling är stor på JM – en viktig samhällsutvecklare som lägger grunden för ett bättre liv och bidrar till at…  Läs mer

Senaste artiklarna

Projektengagemang

Innovation med tyngdpunkt på hållbarhet och affärsnytta står i fokus på Projektengagemang. Här bidrar engagerade medarbetare till att bygga e…  Läs mer

Trafikverket

På kort tid har Emil Hammarström gått från trainee till förvaltningsledare på Trafikverket. Nu ansvarar han för ett innovativt techprojekt fö…  Läs mer

LRF Konsult

Medarbetare som brinner för att hjälpa sina kunder – LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag som skapar framgång…  Läs mer

Vattenfall

Som miljöspecialist på Vattenfall arbetar Thomas Olsson med strategiska miljöfrågor. Under Thomas åtta år på Vattenfall har han arbetat me…  Läs mer