Långsiktig utveckling lockade Jennifer till Hemsö

Foto: Felicia Yllenius

Som trainee på Hemsö har Jennifer Jennerhed på kort tid fått ett stort kontaktnät, spännande utmaningar och en bred överblick över företagets olika verksamheter. En utlandsvistelse blev det också.

Jennifer Jennerhed har läst lantmäteriprogrammet på Lunds tekniska högskola med inriktning på fastighetsekonomi, och under sista terminen kände hon att det var samhällsfastigheter hon ville jobba med.

Hur fick du traineeplatsen?
– Jag visste att Hemsö skulle komma ut med en trainee-annons, så jag var förberedd. Jag gillade deras inriktning på långsiktig förvaltning av samhällsfastigheter. Oavsett om det är äldreboenden, skolor eller vårdcentraler så handlar det om långa avtal där man satsar på utveckling – och det lockade mig.

Vilka är de stora fördelarna med att vara trainee på Hemsö?
– Eftersom vi roterar mellan olika avdelningar blir kontaktnätet stort inom företaget. Människor som jag i vissa sammanhang bara sagt hej till, får jag i ett annat projekt jobba närmare med. Dessutom får jag följa med i alla verksamhetsgrenar, det kan vara allt från förvärv till projektutveckling och förvaltning. Det ger en heltäckande koll på företagets affärer, och är något jag har stor nytta av. Den tredje fördelen är att traineeutbildningen är ett halvår – för min del lockade det med ett kortare men intensivt traineeprogram innan jag landar i min fasta roll på projektutveckling.

“Jag har fått en heltäckande bild av företagets affärer.”

Har du fått någon utlandserfarenhet?
– Hemsö har verksamhet i både Sverige, Finland och Tyskland, och i januari åker jag till Berlin för att jobba en månad på kontoret där. Det ska bli spännande att lära känna den tyska marknaden, dessutom har de en helt egen process när det gäller transaktioner och förvaltning. Jag gissar att jag kommer att få en hel del nya kunskaper och erfarenheter med mig hem efter den vistelsen.

Hur ser framtiden ut för dig på Hemsö?
– Den ser väldigt spännande ut! I februari börjar jag jobba med projektutveckling i ett växande team. Att komma in som ny bland flera andra nya är en utmaning jag ser fram emot. Där kommer vi att ha stora möjligheter att påverka hur Hemsös projektutvecklingsavdelning ska arbeta och se ut framöver. Att få jobba med utveckling passar mig väldigt bra – jag är inte så förtjust i att trampa i gamla hjulspår!

Text: Pernilla Fredholm

Hemsö

Hemsö är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för samhällsservice. I Hemsös fastigheter bedrivs äldreomsorg, utbildning, vård och annan offentlig verksamhet.

Läs mer:  www.hemso.se

Jennifer Jennerhed

Ålder: 26 år.

Utbildning: Civilingenjör i lantmäteri vid Lunds tekniska högskola, examensår 2018.

Det roligaste jag har gjort under min traineetid: När jag var med i en väldigt snabb affär av en skolfastighet. Det var lärorikt och otroligt kul att hinna med allt från Due-Diligence-processen till förhandling av avtal och signering av köpekontrakt!

Senaste från arbetsgivare

Hemsö

På Hemsö är medarbetarnas input väldigt viktig. Här uppmuntrar regionchefen Kristina Rosqvist alla att vara med och utveckla företaget. Sa…  Läs mer

Senaste artiklarna

Arbetsförmedlingen

Innovationstakten och ett stort utrymme att driva förändring lockade Carolina Emanuelson och Johan Backström till Arbetsförmedlingens IT-avde…  Läs mer

Essity

Hållbarhet omfattar mycket mer än bara miljö. Ett av Essitys hållbarhetsmål handlar om att förbättra välbefinnandet för 26 miljoner föräldrar…  Läs mer

AB Svensk Exportkredit

Amanda Ask har som uppdrag att finansiera exportaffärer på Svensk Exportkredit. Därmed är hon med och bidrar till att skapa sysselsättning oc…  Läs mer

Trafikverket

En ny kärna för mobilnät som ger uppkopplad infrastruktur, och ett nytt signalsystem för järnvägen i hela EU – Innovation och nytänkande är v…  Läs mer