”SEB:s traineeprogram ger nätverk för livet ”

Foto: Felicia Yllenius

Ibland tar livet oväntade vägar. Mikaela Brinte hade aldrig kunnat föreställa sig att det var ett bankjobb som skulle ge henne den kreativa frihet hon letade efter.

Mikaela Brinte, IT-projektledare på SEB, började sin bana som professionell dansare. Efter några år på Londons musikalscener längtade hon tillbaka till skolbänken och tog kandidatexamen i företagsekonomi och IT. Mikaela var säker på sin sak: hon skulle jobba på ett IT-bolag. Trodde hon.

Varför sökte du dig till SEB:s traineeprogram?
– Jag ville gå ett traineeprogram som jag trodde kunde passa mig. Jag tänkte söka mig till ett IT-företag och var absolut inte ute efter en plats på någon bank, men ju mer insatt jag blev i vad SEB står för, dess värdegrund och hur man arbetar här, desto mer kände jag att det var rätt för mig. Här får jag möjlighet att arbeta med det som intresserar mig och känner att jag vill utforska – affär och IT i en perfekt kombination.

”Jag får verkligen utlopp för min energi.”

Berätta om din tid som trainee!
– Själva traineeprogrammet är lösningsorienterat och uppmuntrar en till att vara proaktiv och att man ska ta för sig. Under året tillhandahålls utbildningar som ger oss verktyg till att utvecklas som unga affärsledare. De är genomtänkta och mycket användbara. Under mina rotationer, det vill säga när jag provade på olika delar av SEB, passade jag på att fråga och lära mig så mycket jag bara kunde vilket gav mig väldigt mycket insikt i hela banken. Jag upplevde redan från dag ett att alla är måna om att guida en rätt och hjälpa till med eventuella frågor. Samtidigt känner jag mig trygg med att alltid få stöttning från mina trainee-vänner, vilket känns väldigt skönt.

Hur ser handledningen ut?
– Trygg och kompetent handledning i en väldigt öppen atmosfär. Som trainee välkomnas man på samma sätt som mer seniora medarbetare, det gör att man vågar be vem som helst om hjälp när man behöver det. 

Kan du berätta mer om SEB:s sätt att arbeta?
– För mig är det viktigt att arbeta med hållbarhet och att ha en vision förankrad i verkligheten. Här finns resurser och en önskan om att verkligen göra skillnad. SEB är öppna med sin vilja att ständigt förbättras och det inspireras och drivs jag av. Det är först när man säger att man är nöjd som man slutar att utvecklas.

Har du kul på jobbet?
– Jag har väldigt kul på jobbet! Jag får verkligen utlopp för min energi, det finns inget som håller mig tillbaka. SEB är en arbetsplats där kreativitet och egna initiativ verkligen uppmuntras.

Text: Liv Lövendahl

SEB

Vill du lära känna SEB på djupet under nio intensiva månader? Hjälpa och utmana oss i vår digitala transformation samtidigt som du bygger ett nätverk för livet? Då vill vi att du söker vårt traineeprogram!

Läs mer: sebgroup.com/career

Mikaela Brinte

Titel: Kandidatexamen företagsekonomi och IT, Malmö universitet, examen 2017.

Det roligaste jag har gjort under min traineetid: ”Mina traineekollegor och jag har alltid roligt tillsammans, men ett särskilt starkt minne är när vi var i Norge och passade på att ha lite fritid och åka skidor.”

Senaste från arbetsgivare

SEB

Sofia Öquist är målmedveten, kreativ och ambitiös – tre egenskaper som visade sig vara bra att ha när man går SEB:s traineeprogram. Sofia…  Läs mer

SEB

På SEB är det högt i tak, bokstavligt talat såväl som bildligt. Glöm stela klädkoder och rigida attityder – här är det framåtanda, innovation…  Läs mer

Senaste artiklarna

Samsung

En internationell miljö med innovativa och världsledande produkter. Det är vad som fick Catarina Olander att tacka ja när hon headhuntades ti…  Läs mer

RISE

RISE bidrar till ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv. Forskningsinstitutet tar ett tydligt samhällsansvar, vilket är viktigt för K…  Läs mer

EVRY

Mjuka värden väger tungt på EVRY – Nordens största IT-tjänsteföretag. Tom Clignez fungerar som en brygga mellan användarupplevelsen och den t…  Läs mer

Alfa Laval AB

Efter nio år i IT-branschen började Senan Rasoul på Alfa Laval. Det var möjligheten att använda IT för att bidra till en hållbar värld som lo…  Läs mer